یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۷
صفحه اصلیگردهمایی و همایش‌ها
4 +

تاریخ انتشار: یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

نخستین دوره همایش مرزهای علوم کامپیوتر و داده از 28 تا 30 فروردین‌ماه 1403 توسط گروه علوم داده تیاس در محل آمفی تئاتر دانشگاه خاتم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و سایت دانشگاه خاتم، در این همایش، 8 نفر از محققان و استادان مجرب این حوزه از دانشگاه‌های آکسفورد، علوم و فناوری هنگ‌کنگ، پژوهش‌های کامپیوتری قطر، صنعتی شریف، تهران، شهید بهشتی و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی به ایراد سخنرانی پرداختند. زبان اصلی همایش فارسی بود و 70 نفر از دانشجويان و اساتيد دانشگاه‎های مختلف به عنوان شرکت‌کننده و مستمع در سخنراني‎ها حضور داشتند.

در خلال برگزاری این همایش، یک مسابقه دانشجویی پژوهش برتر در قالب ارائه پوستر نیز برگزار شد که در این بخش، مجموعاً 45 پوستر از 9 دانشگاه برتر ایران به دبیرخانه‌ این همایش ارسال شد که 28 پوستر پس از بررسی دقیق توسط دبیر علمی همایش، دکتر حسین حجت، مورد پذیرش اولیه قرار گرفت. پوستر‌های پذیرفته شده، توسط کمیته علمی متشکل از ۸ نفر از استادان و پژوهشگران مورد بررسی دقیق قرار گرفت تا از بین آنها پوسترهای برتر انتخاب شوند.

استادانی که پوسترها را ارزیابی و انتخاب کردند، متشکل از 5 نفر اساتید دانشگاه خاتم که در مجموعه تیاس فعالیت می‌کنند شامل دکتر حسین حجت، دکتر محمد محمودی، دکتر مسعود صدیقین، دکتر شراره علی‌پور و دکتر یداله یعقوب‌زاده، همچنین دکتر سیدحسین رضوی حاجی‌آقا مدیر امور پژوهش دانشگاه غیر انتفاعی خاتم، دکتر محمدحسین یاسایی میبدی از استادان دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف و  دکتر امید اعتصامی از پژوهشگاه دانش‌‌های بنیادی بودند.

با توجه به اینکه پوسترهایی که در همایش شرکت کرده بودند از کیفیت بالایی برخوردار بودند، تصمیم بر آن شد که به  13 پوستر دیپلم افتخار و به 6 پوستر مقام سوم و به 1 پوستر مقام دوم و به 1 پوستر مقام اول اعطا شود. لازم به ذکر است که ابتدا قرار بود که به یک پوستر فقط مقام سوم اعطا شود اما با توجه به کیفیت پوسترها  به 6 پوستر مقام سوم اعطا شد. در پایان پوستری  با عنوان «Unlabeled Out-Of-Domain Data Improves Generalization» از دانشگاه صنعتی شریف  به‌عنوان بهترین پوستر همایش انتخاب شد.

بر اساس همین گزارش، نخستین دوره همایش مرزهای علوم کامپیوتر و داده روز سه شنبه 28 فروردین‌ماه فعالیت خود را با دو سخنرانی آنلاین در پلتفرم اسکای‌روم آغاز کرد. اولین سخنران دکتر امیر گوهرشادی از دانشگاه علوم و فناوری هنگ‌کنگ و دومین سخنران دکتر محمدطاهر پیله‌ور از دانشگاه خاتم بود.

در دومین روز همایش که به صورت حضوری در محل آمفی‌تئاتر دانشگاه خاتم برگزار شد، 4 سخنرانی توسط 3 استاد ارائه شد. روز دوم همایش با سخنرانی دکتر رامتین خسروی از استادان دانشگاه تهران آغاز شد و سپس دکتر امید اعتصامی از پژوهشگاه دانش‌های بنیادی دو سخنرانی ارائه کرد. سخنرانی‌های روز دوم همایش با سخنرانی دکتر احسان‌الدین عسگری از پژوهش‌های کامپیوتری قطر به پایان رسانید و سپس دانشجویان پوستر‌های خود را به استادان و سایر دانشجویان ارائه کردند که برای این کار، فرم خاصی جهت ارزیابی پوسترها طراحی شده بود.

در روز سوم و پایانی همایش پنج سخنرانی ارائه شد. سخنران اول دکتر محمدحسین رهبان از استادان دانشگاه صنعتی شریف، سخنران دوم دکتر مهرنوش شمس فرد از استادان دانشگاه شهید بهشتی، سخنران سوم دکتر شراره علی‌پور از استادان دانشگاه خاتم که در مجموعه تیاس فعالیت می‌کنند و سخنران چهارم دکتر بابک مجیدی از اساتید دانشگاه خاتم بودند. سخنرانی پنجم نیز به صورت ارائه آنلاین از سوی دکتر رضوان فرحی‌‌بزرگ از دانشگاه آکسفورد ارائه شد.

بر اساس این گزارش، نخستین دوره همایش مرزهای علوم کامپیوتر و داده با معرفی پوسترهای برتر و گرفتن عکس یادگاری در محل سالن آمفی تئاتر دانشگاه خاتم به کار خود پایان داد.

تیاس
همایش مرزهای علوم کامپیوتر و داده